afvalverwerking

Cultuurinkoop koopt de duurzame afvalverwerking in bij Renewi en Netwerk NV; Beide afvalverwerkers hebben veel ervaring in de Nederlandse markt en onderscheiden zich met een lokale service en een breed productaanbod. 

Samen met Renewi en Netwerk NV kan Cultuurinkoop culturele instellingen helpen met duurzame afvalscheiding. Of je nu alleen restafval hebt of juist meerdere afvalstromen van elkaar scheidt, zorgen wij ervoor dat dit apart wordt opgehaald en verwerkt.

Ons totale duurzaamheidsprogramma

Ons duurzaamheidsprogramma bevat het faciliteren van de interne en externe afvalstromen van de culturele instelling. Daarnaast wordt de leverancier gevraagd om advies en ondersteuning te bieden bij de duurzaamheidscomponent van afvalverwerking.

Cultuurinkoop en haar partners werken gezamenlijk om de medewerkers bewust te maken van het belang van duurzame afvalverwerking.

Renewi streeft naar het verkrijgen van meer waarde uit afval

Renewi streeft ernaar het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn door bij te dragen aan een duurzame samenleving. Met waste-to-product kijkt Renewi naar het verkrijgen van waarde uit afval in plaats van het verbranden of storten van afval.

Netwerk_Cultuurinkoop_Afvalverwerking

Kwaliteit & gemak

De duurzame afvalverwerking is professioneel ingekocht middels een Europese aanbesteding. Bij deelname aan het collectief begeleidt Cultuurinkoop de implementatie van de dienstverlening. Daarna zorgen wij voor volledige ontzorging door het contract te managen.

Duurzaamheid

Al jouw verschillende afvalstromen kunnen apart opgehaald, vervoerd en verwerkt worden. Daarnaast zijn wij transparant over de plaats en wijze van verwerking van jouw afval. Daarnaast zet Cultuurinkoop zich samen met Renewi actief in op CO2-reductie door het communiceren van behaalde resultaten en kennisdeling tussen culturele instellingen.

Service

Je krijgt een vaste contactpersoon voor al je vragen. Iedere gestelde vraag wordt gevolgd tot je tevreden bent. Je kunt bij problemen ook altijd contact opnemen met Cultuurinkoop.

Facturatie

Facturatie vindt plaats op basis van maandfacturen met een betaaltermijn van 30 dagen. Je kunt kiezen tussen een factuur per vestiging of een verzamelfactuur voor het bestuur met daarin een onderverdeling naar iedere locatie of andere entiteit.

Aanbesteding

Cultuurinkoop volgt de wettelijke Europese richtlijnen voor Europees aanbesteden. Een werkgroep van de deelnemers ondersteunt Cultuurinkoop bij het opstellen van het programma van eisen. Cultuurinkoop legt de uiteindelijke beslissingen voor aan een werkgroep.

Prijzen & indexatie

Dankzij de collectiviteit en de Europese aanbesteding zijn er zeer scherpe prijzen bedongen voor alle mogelijke afvalstromen. Cultuurinkoop kan op basis van jouw huidige situatie berekenen wat deelname aan dit collectief je oplevert. Neem hiervoor contact met ons op.

Goed gescheiden afval is makkelijker te recyclen dan afval dat niet wordt gescheiden. Ongeveer 50% van al het huishoudelijk afval wordt nu gescheiden. De overheid wil dit verhogen naar 75% in 2020.

Afval beter scheiden

Samen werken aan de toekomst! Wanneer we iedereen aanleren dat afval scheiden belangrijk is, maken we de wereld steeds een stapje duurzamer. Zo transformeer je bijvoorbeeld een leeg flesje drinken tot een waardevolle grondstof. Met betere afvalscheiding heb jij een positieve invloed op het milieu. Daarnaast kun je kosten besparen en maak je jouw medewerkers en bezoekers enthousiast voor een beter milieu. Cultuurinkoop biedt in samenwerking met Lyreco diverse oplossingen voor afvalscheiding aan. Om je nog meer te ondersteunen bij duurzaamheid bieden we ook een 100% circulaire modulaire afvalscheidingsunit aan. Deze unit is geproduceerd in Nederland en gemaakt van gerecycled plastic van doppen en verpakkingen (HDPE). Neem contact op met Cultuurinkoop voor meer informatie. Doe jij mee?

START

Met besparen op afval-verwerking

Je wil gaan besparen op afvalverwerking