Duurzaamheid in musea, theaters en bibliotheken

Duurzaamheid, het komt steeds vaker in het nieuws. Zo moeten scholen ieder jaar duurzaamheidsdoelstellingen opstellen, ontstaan er nieuwe regels voor de boeren en wordt de cultuursector geraakt door activisten. De nieuwe generaties worden tegenwoordig op school voorgesteld aan manieren om duurzamer te leven. Welke stappen onderneemt jouw culturele instelling om duurzaamheid te verbeteren?

Maatschappelijke belangstelling

Het is van belang om maatschappelijk kenbaar te maken dat het klimaat in de afgelopen jaren enorm veranderd is. Daarnaast kunnen deze veranderingen een grote impact hebben op het dagelijks leven als men zo doorgaat. Daarom moet dit naast in het onderwijs ook in de kunst- en cultuursector sterk naar voren komen. Zo bereik je beweging! Er zijn verschillende manieren waarop mensen in contact komen met duurzaamheid. Denk aan het tonen van specifieke kunst, duurzaamheid verwerken in tentoonstellingen en theater, het gebruiken van posters en videomateriaal of zelfs het scheiden van afval!

Afval sorteren!

Sorteren jij en je bezoekers het afval? Scheiden bij de bron is een zeer duurzaam concept en dit is eenvoudig te implementeren en makkelijk in gang te zetten. Indien dit goed opgepakt wordt door werknemers en bezoekers kunnen zij dit ook op andere plekken uitvoeren, zoals thuis, op vakantie of bij de sportvereniging.

Om mensen aan te sporen om het afval te scheiden moet echter wel het belang kenbaar worden gemaakt. Dit geeft mensen een reden om het afval daadwerkelijk te scheiden! Daarom heeft Renewi educatieve pakketten ontwikkeld voor het onderwijs. Echter kunnen deze natuurlijk ook gebruikt worden in bibliotheken, musea en vele andere plekken. Met deze informatiepakketten kan men meer leren over de milieu-impact van afval!

Het afval laten wegen

Renewi is al voor veel organisaties de aangewezen afvalverwerker. Maar waarom kiezen zij voor deze partij? Simpel: bij Renewi is het namelijk mogelijk om het opgehaalde afval te laten wegen! Dit is mogelijk voor alle afvalstromen. Via een eigen portaal heeft jouw organisatie te alle tijden toegang tot een verbruiksoverzicht. Deze rapportages kunnen worden geanalyseerd en daarnaast kan Renewi oplossingen bieden op basis van gewicht en ledigingsfrequentie. Denk hierbij aan het verminderen van ledigingen of het plaatsen van grotere/kleinere afvalcontainers. Dit is een van de manieren om duurzaamheid te verbeteren.

Als kers op de taart biedt Renewi samen met Cultuurinkoop goede prijs- en kwaliteitsafspraken aan. Ben jij benieuwd wat deze zijn? Neem dan contact op met Cultuurinkoop door te bellen naar +31 6 43 25 95 37 of door te mailen naar info@cultuurinkoop.nl.

Deel dit bericht