Duurzame en hygiënische sanitaire producten!

De zomervakantie komt eraan en het is tijd om nieuwe plannen te maken. Ook in de komende zes maanden moeten sanitaire ruimtes fris en hygiënisch worden gehouden zodat medewerkers en bezoekers zich prettig voelen bij het betreden van deze ruimtes. Maar hoe zit het met de duurzaamheid in deze ruimtes? Maak een nieuwe start met duurzame en hygiënische producten!

Duurzaamheid uitbreiden naar de kleinste kamer

Elke organisatie moet spaarzaam omgaan met natuurlijke hulpbronnen. Maar niet iedereen denkt aan de toiletruimte. Cultuurinkoop en CWS bieden mogelijkheden om sanitaire ruimtes te verduurzamen door middel van het collectief voor sanitaire producten. Dit vermindert de belasting van het milieu en verlaagt de kosten. Hieronder lees je meer over duurzame en hygiënische producten!

Je handen drogen met katoen? Doe het!

Het is belangrijk om na gebruik van het toilet je handen goed te wassen en af ​​te drogen. Handen drogen kan op verschillende manieren, zoals met behulp van een heteluchtdroger, papieren handdoeken of een katoenen handdoekrol in een handdoekdispenser. Uit onderzoek blijkt dat de keuze voor katoen de meest duurzame is.

handdoekrol-Cultuurinkoop-sanitair-duurzame en hygiënische

Een katoenrol heeft een levensduur van ruim 200 wasbeurten, wat overeenkomt met 22.000 papieren doekjes en 100 kilo papierafval. Bovendien is katoen 100% biologisch afbreekbaar. Een katoenen handdoekhouder biedt de volgende voordelen ten opzichte van papier:

  • 95% minder afval
  • 48% lager energieverbruik
  • 29% vermindering van de uitstoot van broeikasgassen

Meer schuim, minder zeep

Door gebruik te maken van een schuimzeepdispenser kun je water en zeep besparen. Doordat het zeepconcentraat al in de dispenser opschuimt, heb je minder zeep nodig en is het schuim makkelijker van je handen af ​​te spoelen. De zeepdispensers van CWS zijn gemaakt van recyclebare materialen en gebruiken gemiddeld 53% minder zeep en 32% minder water.

Verminder het waterverbruik met sensorkranen

Wist je dat sensorkranen 70% van je water kunnen besparen? De reden hiervoor is dat het water alleen stroomt op het moment dat de handen zich onder de kraan bevinden. Bespaar meerdere liters water elke keer dat jij jouw handen wast! Daarnaast zijn sensorkranen duurzaam en hygiënisch omdat de kraan niet wordt aangeraakt.

Duurzame en Hygiënische producten met Cultuurinkoop

Wil jij ook een nieuwe start maken met duurzame en hygiënische producten? CWS is expert in duurzaam sanitair en samen met Cultuurinkoop staan wij klaar om jou te voorzien van advies! Interesse? Vul dan hier het contactformulier in of bel naar +31 6 43 25 95 37.

Deel dit bericht