Ongedierte blijft ook binnen deze maanden!

De meeste mensen hebben huisdieren of gaan graag naar dierentuinen om bijzondere dieren te zien. Er zijn echter dieren die je liever niet wilt tegenkomen: ongedierte. Net als mensen vinden ook zij het in de winter comfortabel om binnen te zitten. Ben jij al voorbereid op de aankomende maanden en hoe zorg jij ervoor dat deze dieren buiten blijven?

Het is namelijk belangrijk om het binnendringen van ongedierte in gebouwen zoveel mogelijk te beperken, evenals het bieden van een schone en veilige omgeving voor de bezoekers en het personeel. Daarom is voorkomen zeker veel beter (en goedkoper) dan genezen!

The place to be!

Ongedierte komt vooral voor in de winter. Ze gaan dan op zoek naar een veilige en warme omgeving waar ze zich voor een paar maanden kunnen vestigen. Echter komen zij niet alle gebouwen binnen! De panden worden nauwkeurig uitgezocht op basis van hygiëne en voedsel.

Hygiëne en voedsel

Deze twee aspecten gaan hand in hand. Zo zoeken plaagdieren niet alleen onderdak, maar ook voedsel. Daarom zijn kantines en keukens vaak de meest geliefde plaatsen voor ongedierte. Naast deze ruimtes tonen zij ook een grote interesse in bedrading. Daarom behoren pantry’s, serverkasten en kantoren ook tot de meest bezochte plaatsen. Zorg er dus voor dat etensresten in de prullenbak belanden en maak ruimtes schoon volgens specifieke eisen.

Werkdruk in verband met ongediertebestrijding

Op het moment dat ongedierte wordt gedetecteerd moet natuurlijk ongediertebestrijding worden uitgevoerd. Dit vraagt ​​veel tijd en inspanning van het personeel en de dienstverlener. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

  • Het inspecteren van het gebouw
  • De oorzaak bepalen
  • Risicoanalyse ontwikkelen
  • Oplossingen bepalen en uitvoeren
  • Implementeren van oplossing
  • Controles uitvoeren en rapportages opstellen
  • Informeren van alle medewerkers en indien nodig de bezoekers

Kennis ontwikkelen

Anticimex en Cultuurinkoop willen samen het belang van ongediertepreventie vergroten onder de maatschappij. Daarom gaan wij graag met organisaties in gesprek. Wil jij hier ook meer over weten? Neem dan contact op met Cultuurinkoop door te mailen naar info@cultuurinkoop.nl of bel naar +31 6 43 25 95 37.

Deel dit bericht