Besparen ondanks een inflatie van 14,5%

De prijzen voor consumptiegoederen en -diensten waren in september 14,5% hoger dan een jaar eerder, aldus het CBS. Hoe kan jij besparen ondanks een inflatie?

De prijzen voor consumptiegoederen en -diensten waren in september 14,5% hoger dan een jaar eerder, aldus het CBS. Deze inflatie is grotendeels het gevolg van stijgende energie- en motorbrandstofprijzen. Maar ook zonder de prijsstijging van de energie- en motorbrandstoffen liep de inflatie in september op tot 6,5%. We merken dit vooral bij de aankopen van boodschappen en andere producten. Hoe kan jouw culturele instelling besparen ondanks een inflatie?

Inflatie in de cultuursector

Niet alleen de particuliere sector, maar ook de kunst en cultuursector wordt hard getroffen door de inflatie. Steeds minder bezoekers lopen de theaters, musea, festivals, bioscopen en andere culturele instellingen binnen. Dit heeft grote gevolgen voor de maatschappij! Kunst en cultuur spelen namelijk een noodzakelijke rol bij de mentale gezondheid. Door dit aanbod toegankelijk en betaalbaar te maken kan men veel zorgen en stress wegnemen en het leven kleur en betekenis geven.

Hoe kan jij kosten besparen?

Naast het verlagen van de verwarming kunnen er andere maatregelen worden genomen. Heeft jouw instelling al eens alle kosten in kaart gebracht? Na het maken van een overzicht zul je zien dat er veel besparingen op producten en diensten gerealiseerd kunnen worden. Elke culturele instelling heeft bijvoorbeeld te maken met afvalverwerking, sanitaire producten, printers, kantoorbenodigdheden en meer.

Cultuurinkoop heeft de afgelopen jaren een aantal inkoopcollectieven opgericht. Enkele instellingen hebben besparingen tot 25% op kantoorbenodigdheden of tot 10% op afvalverwerking gerealiseerd. Je weet wat ze zeggen: elke cent telt. Natuurlijk gaat het niet alleen om besparen, maar ook om het behouden van een goede kwaliteit van de leveranciers en producten. Zo garanderen wij bij Cultuurinkoop de beste prijs-kwaliteitverhouding!

Contact!

Wil jij analyseren of jouw culturele instelling ook kan profiteren van een van onze collectieven? Bel naar +31 6 43 25 95 37 of stuur een mail naar info@cultuurinkoop.nl om een ​​afspraak te maken. Tim Louwers gaat graag met je in gesprek om de huidige situatie, wensen en behoeften in kaart te brengen. En natuurlijk is het helemaal gratis!

Wees niet de enige die kan profiteren van ons collectief, deel het nieuws met je collega’s en vrienden!

Deel dit bericht