Minder bezoekers, de cultuursector kleurt rood in 2022

Steeds minder bezoekers komend de culturele instellingen binnen en ook de prognose van de Museumvereniging ziet er voor de rest van 2022 niet goed uit.

De coronapandemie heeft alle sectoren geraakt. In enkele gevallen positief maar de meesten grotendeels negatief. We kunnen al enige tijd ons leven weer leiden zoals we dat gewend waren vóór de pandemie. Toch zijn mensen terughoudender geworden en wordt vooral de cultuursector hierdoor hard geraakt. Steeds minder bezoekers komen de culturele instellingen binnen en ook de prognose van de Museumvereniging ziet er voor de rest van 2022 niet goed uit.

Minder bezoekers door bezuinigingen

Enkele culturele instellingen hebben tijdens de pandemie kunnen investeren in nieuwe programma’s en samenwerkingen. Zij kunnen hun hoofd momenteel nog boven water houden. Instellingen die daarentegen hebben moeten bezuinigen in deze periode worden nu harder geraakt. Dit benadrukt Vera Carasso, directeur van de Museumvereniging, in het NOS Radio 1 journaal, “Als je bezuinigt, heeft dat effect op de kwaliteit van wat je levert. Daardoor krijg je vervolgens minder bezoekers. Zo kom je in een neerwaartse spiraal terecht.”

De gevolgen van Corona zijn echter niet de enige problemen waar de cultuursector mee te kampen heeft. Tegenwoordig rijzen ook de energiekosten de pan uit! Vooral instellingen die in slecht geïsoleerde panden zitten zullen zich de komende maanden zorgen maken over deze kosten. Cultuurinkoop staat paraat om te voorkomen dat cultuurinstellingen nogmaals gaan bezuinigen en mogelijk meer bezoekers verliezen.

Niet bezuinigen, maar slim inkopen!

Bezuinigen is niet de enige oplossing om kosten te verlagen! Wist je dat facilitaire producten voordelig ingekocht kunnen worden door middel van collectieve inkoop? Cultuurinkoop ontzorgt instellingen door de inkoop van facilitaire producten en diensten van ze over te nemen. Denk aan kantoorartikelen, afvalverwerking, printers en nog veel meer! Hieronder een aantal voordelen van collectieve inkoop met Cultuurinkoop:  

  • Kosteloze deelname voor cultuurinstelling in Nederland;
  • Kwalitatief hoogwaardige producten en diensten inkopen voor scherpe prijzen;
  • Verhoging van het gebruik van duurzame producten;
  • Verlaging van de administratieve lasten;
  • Ontzorgen van de backoffice.

Merk jij ook de effecten van lagere bezoekersaantallen en hoge prijzen en ben jij benieuwd naar wat Cultuurinkoop voor jouw culturele instelling kan betekenen? Neem dan contact met ons op en ontvang een vrijblijvende prijsberekening op maat! Bellen kan naar +31 6 43 25 95 37 of mailen kan naar info@cultuurinkoop.nl.

Culturinkoop-Musea-cultuurinstellingen-minder bezoekers- inkoop

Deel dit bericht