De oplossing voor de cultuursector!

Cultuurinkoop is de oplossing voor de cultuursector! Cultuurinkoop richt zich op het ontzorgen van de backoffice door de inkoop van facilitaire producten en diensten over te nemen.

Tegenslagen in de cultuursector

Volgens de Museumvereniging, de brancheorganisatie van de ruim 450 musea in Nederland, loopt ongeveer 25% van de Nederlandse musea dit jaar het risico om in financiële nood te komen. Het gaat daarbij vooral om musea die de gemeente als hoofdfinancier hebben en geen schenkingen ontvangen. De hoofdreden van dit probleem is dat het aantal bezoekers veel lager is dan vóór de verplichte sluiting door Corona. Naast musea ervaren theaters, bioscopen en poppodia ook problemen zoals schulden of een belastingachterstand. Echter vinden langzamerhand de bezoekers hun weg weer terug naar de bioscopen en theaters.

Culturele instellingen zijn de standplaats voor gesprekken tussen mensen met verschillende achtergronden en wereldbeelden. Het is daarom van belang om gezamenlijk te zoeken naar de oplossing voor de cultuursector. Hoe kunnen culturele instellingen hun financiën weer op orde krijgen? Lost dit probleem zichzelf op als we weer op de oude bezoekersaantallen zitten, of zit een deel van de oplossing ook in het realiseren van een kostenbesparing?

De oplossing voor de cultuursector!

Het laatste punt is waar Cultuurinkoop ter sprake komt! Cultuurinkoop richt zich namelijk op het ontzorgen van de backoffice van cultuurinstelling door de inkoop van facilitaire producten en diensten over te nemen. Maar wacht, dat is niet alles! Cultuurinkoop beheert de afgesloten contracten door het contractmanagement uit te voeren. Zo kan Cultuurinkoop van dienst zijn bij de inkoop van kantoorartikelen, sanitaire producten, afvalverwerking, touchscreens, ICT-Hardware, ongediertebestrijding, busvervoer, schoonmaak en koffie & thee.

Cultuurinkoop is ontstaan uit interesse van de culturele sector in het Schoolinkoop concept. Schoolinkoop ondersteunt en ontzorgt honderden scholen bij het inkopen van facilitaire producten en diensten. Daarnaast levert dit concept ook besparingen op voor scholen. En vooral tijdens deze moeilijke periode zal Cultuurinkoop de cultuurinstellingen helpen om ook deze besparingen te genereren. 

Wil jij weten of Cultuurinkoop jouw culturele instelling uit de brand kan helpen of ben jij nieuwsgierig naar producten en diensten met een goede prijs-kwaliteitsverhouding? Laat het weten en plan een vrijblijvend gesprek in! Tijdens dit gesprek brengt Cultuurinkoop de mogelijkheden voor jouw culturele instelling in kaart!

Volg ons ook op de onderstaande sociale mediakanalen! Hierop delen wij namelijk meer informatie over de lopende en de nieuwe initiatieven!

Deel dit bericht