Sesam, heropen nu

We houden niet van poespas of toneelspelen. Voor ons geen theater en al helemaal geen poppenkast. Voor ons geen hoofdrollen maar toiletrollen. Voor ons geen podiumplaats maar aandacht voor de backoffice.


PERSBERICHT (ZONDER EMBARGO) 

’s-Hertogenbosch, 25 januari 2022 
Collectief besparen door samen in te kopen 

Hooggeëerde kunst- en cultuursector: Sesam, heropen nu

“De cultuurinstellingen moeten zo snel mogelijk weer open kunnen”, liet staatssecretaris Uslu voor Cultuur afgelopen vrijdag 21 januari weten. “Het is te lang dicht, dat moet veranderen.” Het verlossende woord van premier Rutte volgde dinsdagavond 25 januari tijdens de persconferentie waarbij cultureel Nederland zich weer meer opent. 

Een feestelijk moment voor de kunst- en cultuurwereld in Nederland met de heropening die 25 januari 2022 bekend is gemaakt. Samen zijn jullie erin geslaagd om aandacht te vragen voor de noodlijdende situatie waarin jullie verkeren. Samen vormen jullie het podium voor creatieve zaken die jullie bezoekers zo missen. Als collectief kunnen jullie vanaf nu gebruikmaken van de mogelijkheden van cultuurinkoop.nl. We zijn al enkele maanden online actief maar kiezen dit moment bewust om ons bestaan aan jullie kenbaar te maken. Samen sta je sterker … zeker in deze tijden. Kortom, we zijn er voor jullie en openen onze deuren speciaal voor jullie. 

Wie we zijn
Cultuurinkoop dus. We houden niet van poespas of toneelspelen. Voor ons geen theater en al helemaal geen poppenkast. Voor ons geen hoofdrollen maar toiletrollen. Voor ons geen podiumplaats maar aandacht voor de backoffice. Wij staan niet graag in de schijnwerpers al zorgen we wel dat artiesten goed voor het voetlicht worden gebracht. 

Waar we voor staan
Culturele instellingen ontzorgen door het uitvoeren van duurzame, efficiënte, collectieve inkooptrajecten en het bijbehorende contractmanagement. Wij creëren samen met jullie een geoliede backoffice zodat de sector zich kan richten op de kern van de zaak: de bezoekers trakteren op een betaalbaar en goed cultureel aanbod. Kortom, aandacht voor jullie corebusiness garanderen. Alle randzaken? Die nemen wij voor jullie weg. 

Voor wie
Architectuur |Bibliotheken |Bioscopen | Concertzalen | Culturele instellingen | Festivals | Monumenten | Musea | Pers & Media | Productiehuizen | Schouwburgen | Theaters 

Waarom wij het kunnen
Wij helpen jullie om collectief te besparen op je inkoop. Waarom we dat heel goed kunnen? We hebben tien jaar ervaring met ons concept Schoolinkoop waarbij ruim duizend scholen in Nederland zijn aangesloten. We zetten onze kennis en ervaring nu ook in voor de kunst- en cultuursector en rollen het vóór jullie en samen mèt jullie uit. 

Wat is Schoolinkoop
Schoolinkoop is in 2012 opgericht om scholen te ontzorgen met collectieve inkoop van producten en diensten. Door deel te nemen aan het collectief kunnen scholen hun krachten bundelen en daarmee een sterke inkooppositie in de markt verkrijgen. Dankzij de collectieve inkoop zijn scherpere prijzen te realiseren op kwalitatief goede producten. Daarnaast nemen de administratieve en logistieke lasten drastisch af en besparen scholen veel tijd doordat Schoolinkoop de Europese aanbesteding begeleidt en het contractmanagement uitvoert. 

Waar kan ik meer informatie krijgen
Bekijk de podcast ‘Hoe koop je slim en duurzaam in?‘ waarin het concept van Schoolinkoop wordt belicht. Vanaf 16:50 min. aandacht voor de kunst- en cultuursector. Op de website van schoolinkoop.nl worden diverse cases beschreven. 

Wat zijn de voordelen
Doordat we collectief kunnen inkopen, zijn we een stuk goedkoper. Dit kan oplopen tot een besparing van ruim twintig procent op de kosten. Volledige ontzorging, hoge kwaliteit en goede service met duurzaamheid in het vizier tegen een lagere prijs. Een doordacht en uitgewerkt inkooptraject gecombineerd met zorgvuldig contractmanagement vormt de gedegen basis. Goed inkopen is een kunst. 

Waar kan ik me melden
Wil je meer weten over cultuurinkoop.nl? Graag gaan wij met jullie in gesprek om de mogelijkheden toe te lichten. We begroeten je graag tijdens een kennismakingsgesprek.

Met culturele groet, 
Marc van Herpen 

Cultuurinkoop
Gervenstraat 4
5211 PD ’s-Hertogenbosch
T: 073 – 211 11 39
I: www.cultuurinkoop.nl 
E: info@cultuurinkoop.nl 

Deel dit bericht